Reve Revue Logo groot transparant
12
sep

Persbericht 12 september 2018

De Reve Revue: een hommage aan Gerard Reve

Dit najaar is Schiedam het toneel van de Reve Revue. Een literair festival dat draait om de bekende schrijver en dichter Gerard Reve. Meer dan 15 jaar lang verbleef Reve geregeld bij zijn vriend Joop Schafthuizen in Schiedam. Een aantal Schiedammers kende hem persoonlijk, anderen kwamen hem tegen tijdens het boodschappen doen bij de Mensenvriend. Het is hoog tijd voor een hommage aan Reve, die met Mulisch en Hermans wordt gerekend tot De Grote Drie van naoorlogse schrijvers.

De Reve Revue volgt op het succes van de Piet Paaltjens Parade, die vorig jaar meer dan 2000 mensen wist te trekken. Het gevarieerde programma loopt van 27 oktober tot en met 4 november. Zo is er een talkshow, waarmee een tentoonstelling over Reve in de Korenbeurs wordt geopend. De speciale voorstelling Circus Reve komt naar Schiedam. Wennekercinema vertoont twee van Reves verfilmde boeken en een literaire wandeling langs alle plekken in de stad die voor Reve belangrijk waren, ontbreekt natuurlijk niet. Ook zijn er unieke muzikale optredens.

Bibliotheek De Korenbeurs mag dan het middelpunt van de Reve Revue zijn, veel organisaties uit Schiedam werken er aan mee. Literair Gezelschap Schiedam, DeStokerij, productie en artiesten Circus Reve, Uitgeverij Scriptum Schiedam, Stedelijk Museum Schiedam, Gemeente Schiedam, Stichting Promotie Schiedam, Boekhandel Postscriptum, Wennekerpand, Wennekercinema, Schiedams Boekhuis, Fotofestival Schiedam, MGIID, Ernest van der Kwast en OBA maken dit festival samen tot een succes.

Meer informatie over het programma volgt de komende weken.
Wij zien je graag bij de Reve Revue!

Download het persbericht PDF