Boek

Boek De Schiedamse Jaren – Herinneringen aan Gerard Reve

Van 1975 tot 1993 waren Gerard Reve en Schiedam nauw verbonden. De Volksschrijver verbleef in die jaren geregeld in de Brandersstad bij zijn vriend Joop Schafthuizen alias Matroos Vos. Veel Schiedammers hebben hier herinneringen aan. Ze zagen Reve met boodschappentas in de hand grappen makend in de supermarkt of troffen hem in de Liduina Basiliek. Velen kenden hem beter. Ze hadden uitvoerige gesprekken, waren bevriend of correspondeerden met hem.

Bijzondere herinneringen aan en verhalen over Reve en Schiedam zijn nu verzameld en verschijnen in boekvorm. Geïllustreerd met zwart-witfoto’s van Vincent Mentzel en Klaas Koppe. Een prachtig cadeau voor menigeen, maar met eeuwigheidswaarde voor de verzamelaar.

Het boek “De Schiedamse Jaren – Herinneringen aan Gerard Reve” wordt uitgegeven door uitgeverij Scriptum en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Historische Publicaties Schiedam.

Foto van Gerard Reve door Vincent Mentzel.

Gerard Reve. Nederlands auteur, voor de Schiedamse Lidwina kerk. foto Vincent Mentzel.. Nederland, Schiedam, 16 april 1985